Sha's connection

Monday, January 16, 2012

CERITA BAUCER BUKU


uPPSss...Ini adalah bentuk baucer buku yang kerajaan Malaysia telah agihkan kepada semua pelajar di negara ni, baucer bernilai RM50 tu ada 4 keping semuanya, means RM200 diperuntukkan oleh kerajaan untuk seorang student...wahhh... banyak tu... memang ramai yang komen...eleh, kalo bagi duit tak apa jugak, ini baucer..RM200 apelah sangat?? haha..senang aku cakaplah orang yang tak bersyukur (straigh to the point) ni boleh cakap macam2, kira kerajaan buat macam ni okay sangat dah! kompom2 korang akan beli buku jugak, kalau bagi duit masuk bank sorang2, duit tu kalo tak korang buat shopping, beli henfon, beli mekap, tengok wayang.... huuu...betul tak? Kalau akupun dapat duit RM200 rasanya sebuah je kot buku yang aku beli..hehehee... bila dapat baucer ni at least....digunakan secara bermanfaat kan?? dia bukan boleh beli buku (setengah orang nampak buku2 rujukan study je) tapi kita boleh beli alat2 tulis, senang cerita kelengkapan untuk pelajaranlah, novelpun boleh, majalahpun boleh, so okay jekan???


 Ini antara barang2 yang aku beli menggunakan baucer tu... tengok ada novel, ada majalah, ada alat tulis.... ada kertas kajang... tak kisahpun...cuba bayangkan korang pergi kedai boleh beli tanpa bayar duit sendiri, bagi kertas tu je and dapat ambil novel yang harga RM20, dapat ambil pencel case harga RM5, pen yang korang idam2kan dalam kotak yang harga RM20 ....seronok tau walaupun benda yang korang nampak..alaa lecehla beli benda macam ni..but just korang feel je...hehehee..... lagi baki baucer semester depan lak guna, untuk buku kelaslah pulak...
Baucer ni sah laku kalo ada cop sekolah atau kolej universiti je, hak milik kerajaan Malaysia, after korang beli, kedai akan cop kat belakang tu, kedai lak setakat ni aku tau macam kooperasi universiti je, yang kedai luar2 macam kedai buku popular, tak pasti pulak.... huhuhu.... pada student yang tak suka kerajaan (uppsss terpolitik lak) korang rasa korang perlu ke ambil baucer RM200 ni, sedangkan kaw2 korang kutuk kerajaan?? bila dapat benda ni senyap je...hahaha (aku cerita berdasarkan bla..bla..bla.. kat sekeliling aku dan takde niat berpolitik) off record okay..hik hik......


Huihh..panjang lak nak cerita..apapun..itu jelaa.. pada kawan2 yang belum menggunakan baucer ni, jangan risau, ianya sah sehingga 31/3/2012 okay.. kalau barang2 kat kooperasi universiti dah habis, tunggu semester depan okay..hik..hik.... seronoknya.......

2 comments:

gadisbibirseksi said...

majalah klik tu gmbr kim hyun joong ke?

sha said...

hoho........ ahhh gambar kim hyun joong.. yg isu 15 januari 2012 nilah....