Sha's connection

Thursday, May 31, 2012

Miss me??

salam...umm dah lama aku tak update new entry..otak blurlah sekarang....upps ada... 21hb may lepas aku amik JPJ Test dan aku tak pernah rasa frust sampai xda mood selama dua hari... fail addmath masa spm dulupon taklah frust macam ni....sedih dan tersangat sedih sebab aku failed JPJ Test tu..bengang jugak..humm...apapun doakan aku lulus ya untuk second test 4hb june ni..hehehhe

Ohh ya....aku tengok adalah bertambah follower blogku yg buruk ni... jangan lupa tinggalkan simple mesej dengan shoutbox ya..senang aku nk follow balik..plssss..... heehhhhehehhhehe...................

apa lagi ekh....ummm..uppss..8hb june aku da start final exam tau..dan pastu tamatlah 3 tahun aku kat UUM ni..umm cedihnyerr.... rasa macam baru sangat aku orientasi dengan kawan-kawan masa first2 masuk UUM dulu....

Ni hari 1 hb june..esok lak 2 june... kitorang 1st time pergi rewang coursemate kitorang kahwin..hahaha...macamana eh makan kenduri kat kedah ni?? kenduri kawan sendiri lak tu..bukan aku tak pernah makan kenduri kawen kawan-kawan aku tapi yang ni rasa laen sikit coz kawan universiti dan dia adalah orang pertama yang kahwin antara batch kami...huhuhu...apapun aku doakan kamu hepi n jadi isteri solehah tau....semoga dapat zuriat yang soleh dan solehah yer...........

okaylah..letih, mata dah ngantok..nak sambung tido balik tadi tdo sejam setengah ja...zZZzzZZZ.....

Saturday, May 5, 2012

ONLY IN MALAYSIA

 Hahaha... korang da tengok belom video ni...?? only in Malaysia..?? cuba tengok kemudia ketawa puas2... aku memang sukalah tengok video ni.. betol-betol mempamerkan ragam rakyat Malaysia...
Dari Melayu, Cina ke India.. semua bangsa... buat perkara yang sama je... we are really Malaysian..
oKEy..aku ceritakan sikit tentang scene menarikdalam video ni k..

1.Sorang mamat naik motor je... dan...ONLY IN MALAYSIA je ada.. dia pakai jaket sebelah hadapan.... hahaha.. ada korang jumpa kat tempat lain?? tak ada kan??? sambungan mamat ni jugak...  masa tengah naik motor tu then dia punya fon bunyi..cepat2 dia jawab dan cakap handsfree... nak tahu?? selit fon tu dalam helmet dan cakap sambil bawa motor.. kekekek..only in malaysia.....

2. Kuasa tangan... apa tu?? mean kat Malaysia ni ..angkat je tangan orang da tahu apa yang dimaksudkan..contoh nak parking kereta ..angkat tangan...orang tahu maksudnya kita nak masuk parking situ, nak lintas jalan, angkat tangan...orang tahu kita nak lintas... nak keluar dari mana2 tempat..angkat tangan dekat guard yang jaga post tu.. hehe.. tapi... kadang-kadang bahaya jugak... masa orang tengah pot pet pot pet bercakap kita angkat tangan..(means suruh stop) haiyooo x pasal2...orang sakit hati..hahaahhaa

3.Dari segi bahasa...kalo korang perasan... kat Malaysia.. sape2 je.. malay, chinese or indian... perkataan yang biasa sangat keluar adalah... UNCLE, AUNTIE, BOSS... hahahaa. ..sikit2... uncle... brapa ni? auntie mana jalan p.ramle...halo boss...lama x jumpa.. hahahaa.. notice that???

4. Makanan? macam lecturer aku cakap..rakyat Malaysia ni... mati sbb kekenyangan.. terlalu banyak makanan yang nak dimakan.. hehehe scene ni dorang jemput Graysen Change.. budak mat salleh yg comey tu.. eheheehhe.. masa tu dorang cakap kat Graysen.. xpe Graysen..kami akan orderkan the best malaysian food for you.. n Graysen cakap.. its ok..i'll take it..dan si Graysenpun order..bla..bla..bla... nasi lemak, kangkung belacan, yong tau fu..bla..bla.. and for drinks.. Milo Beng.. ahahhaha... terbaekla...

5.Kalau pergi beli gadjet... mana2 je...mesti tanya.. ada free gift x?? apa free gift dia?? hahaa..mcm beli fon mahal, kamera mahal, lappy.. kompom akan tanya benda ni.. haiyoo.... free gift maa...ehehhehe...

So, percaya atau tak..semua ni ONLY IN MALAYSIA... ahahaha.. Malaysian the best...!!!