Sha's connection

Saturday, September 20, 2014

KALAU BUKAN JODOHKU DI DUNIA

Picture adalah ihsan daripada FB

Assalamualaikum bloggerian,
Uwaaaa...dah lama gila aku x hapdet.(update) sebarang entry story mory yg bukan bestpun kat blog aku ni..
bukan tak mau update cuma tak sempat nk berintenet...al-maklumlah sekarang bukan zaman aku belajor kat universiti dulu, nk main tenet kena bukak lappy, sekarang kat henpon pun dah leh layan tenet....

ahemm...ekceli (actually) aku sebenarnya dah tulis banyak-banyak entri tapi just aku save berkulat jela dekat MS words tu, kalo berkesempatan macam sekarang ni aku just copy paste jelah ke blog aku yang tak seberapa ni.
Okay...straight to the point,
kenapa tajuk entri aku kali ni "kalau bukan jodohku di dunia"???
alhamdulillah,masa aku menulis entri ni...aku dah nak dekat setahun berhijrah ke arah imej yang mengikut syariat..syukran ya Allah....

4,5 tahun lagi dari tarikh aku tulis entri ni umurku akan menjengah ke angka 30 tahun! yaa...sebelum-sebelum ni aku sibuk...kalut nak cari pasangan hidup...risau takut tak menikah...al-maklumlah..kawan-kawan sepermainan zaman kecik, zaman sekolah rendah, menengah ke alam universiti dah sorang-sorang menikah sedang aku still membujang. Jiwa aku kosong dan sunyi, gatal nak berteman jugak...alhamdulillah, seiring dengan hijrah ni aku perbanyakkan solat sunat pada Allah meminta petunjuk...alhamdulillah Allah memberi keceriaan yang tak terhingga dalam hati aku....sampai aku tak sabar-sabar rasanya nak menunggu hari tu.
Allahuakhbar...

Allah bagi jawapan kat aku...jangan risau jika aku tidak berjodoh di dunia, kerana aku pasti berjodoh disana...di akhirat sana...Allahuakhbar....Allah memberi jalan pada aku, kalau aku tidak berjodoh di dunia ni....insyaallah kalau rezeki aku lebih dan mampu aku nak amik anak angkat! yaa....anak angkat sebagai hero aku....menemani aku jika aku tak tidak sempat untuk melahirkan zuriat dari rahimku ni...

Insyaallah :)
dan aku dah plan nama dia takpun mereka siap-siap....
okey...soal nama tu biar aku cerita kat lain entri pulak ya...hehehehhe....
aku stop sini dulu..nak sambung main FB dulu....tata.