Sha's connection

Friday, December 23, 2011

TIPS BAHAGIA BERCINTA


Kali ni entry terbaru aku adalah tips bahagia bercinta, tips ni bukan untuk pasangan yang tengah couple je tapi untuk yang dah bertunang dan yang dah kahwin... tips ni telah diberikan secara berkesan oleh Dr. Sha Comey
so, dah ready nak baca tips2 nya?


1. Kalau bergaduh Jangan sumpah-sumpah pasangan anda.
Macam yang kita tau, ada setengah pasangan asal gaduh je habis binatang dalam hutan disebutnya tak cukup dengan tu ditambah lagi binatang yang kat zoo pulak, binatang yang disebut pula adalah binatang yang kena samak pula tu..hai apa nak jadi..kan tak elok tu, kalau nk tak tahan marah sekalipun nak menyumpah sehingga membandingkan pasangan dengan binatang sekalipun, bagilah binatang yang cerdik sikit, rasa cerdik juga pasangan tu....macam sang kancil ke.... hahaha


2.Kalau bergaduh sekalipun, kekalkan panggilan masing2
Macam yang kita tau, ada pasangan bila bergaduh je,panggilan-panggilan manja seperti honey, bee, sayang, baby semua dah hilang dah....apa salahnya kalo marah sekalipun terus gunakan bahasa2 manja tu cth: "honey kau curang dengan baby, kau kejam!!" sambil2 bagi pelempang dekat pasangan dan pasangan lak jeritlah "baby" sambil pekup muka tak nak kena pelempang. 


3.Kalau dapat anak, teruskan guna panggilan asal
Kat sini, macam yang kita tau pasangan yang dah dapat anak biasanya akan tukar panggilan dia, kalau dulu sebelum dapat anak cayang, bee.... bila dapat anak je, ayahnya..maknya......macam tak best langsong.... rasa macam.....somethinglah...so... kalau dapat anak sekalipun tak salah terus panggil cayang, bee..abang, honey.... takkan dengan anakpun nak malu kot?


4.Masa tengah hot bercinta jangan terlalu membongkar rahsia
Maksud dia.... jangan terlalu membongkar rahsiamu 1oo% , setakat 70% okeyla, ini ada kurap dekat pahapun nak bagitahu dekat GF/BF lepas tu bila dah clash.....semua cite di jajanya...kan malu masa tu...so ingat2 sikit when sharing something personal....kecuali kamu berdua dah betul2 sah


Kata DR.Sha Comey lagi, kalau nak percintaan tu kekal bahagia...amal-amalkanlah tips ni, bukan susah pom..senang sangat2 macam makan nasik je...hehhehe....

No comments: